Sidor

söndag 27 september 2015

Slöjd + demokrati = sant!

Treorna börjar nu vara klara med sina budbärare med viktiga budskap (läs mer om uppgiften här) och vi har också hunnit med ett roligt mini-arbetsområde där treorna fått verktyg och annat i slöjdsalen att prata (jag skriver mer om det i inlägget Världens första talande säkerhetstejp har tiara). 

Några elever fick använda sig av hårtork för att hinna få sin färg torr så att ögonen på budbäraren kunde monteras på. Ögonen gör vi genom små runda klisterlappar som eleverna får rita pupiller på. Jag brukar ge modell för några olika varianter av pupiller för att öppna upp för olika möjligheter och ge de elever som känner sig osäkra något att ta stöd i.

Vi har fått ett gäng helt magiska budbärare med fantastiska budskap som eleverna tycker är viktiga. Elevernas röster tar hjälp av våra slöjdbudbärare för att höras. Jag har skapat en affisch med budbärarna som vi ska försöka sprida för att dels göra elevernas röster hörda och för att synliggöra slöjden. Slöjd + demokrati = sant!

Eleverna skriver viktiga budskap till sina budbärare. Vi fotar budbärare med pratbubbla och publicerar på
vår slöjdblogg Slöjdsalarna på Växthuset.
Eleverna har nu också målat sin startpärla för arbetsområdet Budbärare på slöjdbandet.
Nästa vecka ska vi ha pärlutdelning.

Här är affischen. Hjälp gärna till att sprida den i sociala medier eller skriv ut den och sätt upp den i er slöjdsal! Här finns den nedladdningsbar som pdf.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar