Sidor

om

Hej! Jag hade arbetat som klasslärare i drygt 15 år, främst med årskurs 1-5 och främst med svenska, SO och bild. Plötsligt kände jag att jag behövde göra något nytt.
Jag bestämde mig för att prova ett nytt ämne som pedagog. Jag har nu läst in behörighet till slöjdlärare och arbetar nu mitt sjätte år som slöjdlärare.

Inför det här läsåret har jag bytt arbetsplats och arbetar nu 50% som trä- och metallslöjdslärare med årskurs 6, 7 och 8 på Valsätraskolan i Uppsala. Jag är förstelärare med ett IT-utvecklingsuppdrag på skolan.

Resterande 40% arbetar jag som adjungerad adjunkt i bild och IT på lärarutbildningen på Uppsala universitet.

På den här bloggen ska jag försöka få fatt på mina tankar kring lärande i främst slöjd. Tillsammans med mina elever på min förra arbetsplats använde jag webbplatsen Slöjdsalarna - en blogg som visar vad vi arbetade med i slöjdsalarna på Växthuset
Jag har planer på att skapa en liknande webbplats på min nya arbetsplats.


Jag bloggar även på I love IT. Där bloggar jag om mitt lärande ur IT-pedagogperspektiv.

Under förra läsåret fick jag besök av ett filmteam från Läslyftet för modulen Från vardagsspråk till ämnesspråk (del 5, moment A).
2 kommentarer:

  1. En fundering som vi har hos oss på Kyrkmons skola är, har du projektor i ditt klassrum. Om du har det, hur har ni löst det med dammet som blir i salen. Vi skulle gärna vilja sätta upp en projektor, men vet inte riktigt hur vi ska göra just pga. problemet med allt damm som blir där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har en projektor på en rullvagn som jag skulle kunna ta in i slöjdsalen. På så vis blir den inte så exponerad för damm. Jag har dock inte använt projektor utan eleverna har tittat på laptop eller på iPad.

      Radera