Sidor

tisdag 18 mars 2014

Expresspinnen

Vi har nästan väntat ihjäl oss på någon hälsning från de fyra slöjdstafettpinnar vi skickade iväg i början av januari. Först väntade vi förväntansfullt nyfiket. Sedan väntade vi ivrigt otåligt. På sista tiden har vi lekt detektiver för att försöka få fatt var pinnarna kan vara och försöka erbjuda vår hjälp och stöd.

Var vi för naiva då vi skickade ut våra fina pinnar på äventyr? Var vi för naiva då vi trott att andra slöjdlärare och slöjdelever skulle bli entusiastiska över stafettuppdraget? Kanske lite, men jag tror ändå att pinnarna är i rörelse, i en väldigt långsam stafett. Kanske måste det få ta tid. De som tar emot pinnarna behöver få ta den tid de behöver. Kanske är det första gången de dokumenterar sin lektion med kamera. Kanske är det första gången de skriver något för en blogg. Då får det ta lite tid eftersom det är ett viktigt steg. Vi får ha tålamod.

Tålamod, men samtidigt behöver vi lite action! Det är därför vi nu lanserar Expresspinnen. Expresspinnen presenteras i filmen nedan. Det är en femte pinne i slöjdstafetten och den kommer att gå lite kors och tvärs genom Sverige i snabb hastighet. De som är intresserade av att anta utmaningen anmäler sitt intresse på vår stafettwebbplats. När pinnen kommer har pinnmottagarna en vecka på sig att genomföra pinnens uppdrag innan pinnen ska skickas vidare. Det här tror vi ska skapa lite flöde på vår slöjdstafettblogg.

Vill du och dina elever delta? Anmäl ert intresse här!

Se även vår lokala slöjdstafett - Slöjdstafetten i Uppsala.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar