Sidor

onsdag 29 maj 2013

Gemensam oro

Idag var sista lektionen i slöjd för terminen för våra treor. Många var klara med sina slöjduppgifter och vi behövde en aktivitet som kunde engagera och som gick att genomföra på en lektion. I julas hade jag tänkt att mina grupper skulle få göra en oro, men tiden blev knapp och vi hann inte med det. Nu kom den aktiviteten väl till pass.

Det är ganska vanligt att man inom slöjd låter varje elev arbeta med sitt eget projekt, sin egen slöjdsak. I den här arbetsuppgiften arbetade alla tillsammans. De samarbetade för att få oron klar. Delmomenten var så enkla att alla kunde delta och bidra. Delarna som var och en presterade bildade en helhet där summan imponerade på barnen. De såg hur takkronan växte till sig genom deras bidrag och det motiverade när de såg hur fint det blev. Det här var en riktigt rolig extaruppgift!

Vi valde att arbeta med sugrör istället för med halm eftersom jag vi har en elev som är superallergisk. Är det någon som vet om barn reagerar på halm som är helt torr? Det skulle vara roligt att arbeta med att skapa en oro tillsammans med elever och använda halm någon gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar