Sidor

söndag 16 november 2014

Slöjdklubbsavslut

Nu är jag slöjdklubbshandledare. Förra helgen var sista i ledarutbilodningen och temat för helgen var fest. Vi redovisade vår kursuppgift som var att planera ett slöjdklubbs tema. De olika grupperna bjöd på bra inspiration kring vad man skulle kunna ha för "ram-tema" för sin klubb.

SPEL: Vår grupp hade spel och främst spelet tre i rad som tema.

FLYTTFÅGELN GUNNAR: En annan grupp hade tema flyttfågel och lät en slöjdad fågel flyga till olika länder och inspirera till slöjdande i olika kulturer.

GET: Geten och boken Petter och hans fyra getter var temat för en annan grupp. Uppslagen kring vad man kunde göra på temat get var outsinliga. Här är en länk till sången som de hade som uppstartsinspiration.

ULL: Även med temat upp kan man lätt fylla en hel slöjdklubbstermin med aktiviteter. Gruppen föreslog att barnen skulle få träffa får och en fårbonde samt prova karda, tova med mera.

Vid sidan av gruppredovisningarna fick vi inspiration till traditionellt festslöjdande och tillverkade olika festträd, festkronor och andra dekorationer till vår avslutande kakfest.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar