Sidor

lördag 29 juni 2013

Återbruk i bruksparkmiljö

I vackra Mackmyra brukspark utanför Gävle finns nu för andra året i rad en sommarutställning med skulpturer. I år är temat Software och de lokala konstnärerna (Hjördis Johansson Becker, Pia Forslöf, Berit Löfgren, Eva Friskman, Britt Ekman, Inger Henriksson, Anna Nyberg Pudelzon, Riita Tjörneryd, Taina Heino, Ulla Forsberg) har alla på något sätt använt åtrebruk i sina verk. Utställningen pågår till 23 september. Om ni är i närheten kan jag varmt rekommendera er att göra en sommarutfärd till den vackra parken.

Här är en artikel i Gävle Dagblad där ni kan läsa mer om utställningen.

Anna Nyberg Pudelzon har virkat blommor av plastkassar och installerat dem i bland hundkex och högt gräs.
Britt Ekmans oro vajar stilla i en gren. Den är svår att upptäcka, men sagolikt vacker i sin enkelhet. Hjördis Johansson Beckers ”Vindfång” hänger från en gren en gren och silar sommarvinden genom rödchiffong och juteväv. Två vargansikten tittar blygt på oss.

Under en stor gran i parken finns ett hemligt rum. Genom en öppning kan man komma in  i en grangrotta och ta del av arbeten som elever från närliggande skolor gjort i ett skapande skola-projekt. De lekfulla skulpturerna är gjorda i papier maché.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar